ROTI SARDIN MINI
sue suka wat roti sardin ni sbb senang sgt + org2 kat umah tuh suke mkn...especially nanie & epul tp skrg nanie kena la bljr wat sbb laki die suke mkn..size mini ni skali ngap je tau.
sue suka wat roti sardin ni sbb senang sgt + org2 kat umah tuh suke mkn...especially nanie & epul tp skrg nanie kena la bljr wat sbb laki die suke mkn..size mini ni skali ngap je tau.
Bahan-Bahan
- 1 tin sardin (saye pakai sume, xbuang pun sosnye)
- 1 labu bawang merah*
- 2 ulas bawang putih*
- 1 cm halia*
- 4 biji cili padi*
- 1 biji cili merah*
- 2 biji limau kasturi
- Garam secukupnya
- Roti secukupnya
- Mentega secukupnya (wat sapu kat roti je pun)
- Spring Roll size kecik secukupnya (ukuran su letak nnt ye)
- 1 sudu besar tepung gandum / tepung jagung (wat gam) - dibancuh dgn sedikit air
Cara-Cara
- Tumis bwg merah, bwg putih & halia sehingga naik bau.
- Masukkan sardin bersama sosnya. Hancurkan. klu org lain, biasenye buang sos tuh tp wat pe membazir..
- Tambahkan cili api dan cili merah kedalam masakan, perasakan, perahkan limau dan sejukkan.
- Ambil roti dan sapu kan mentega senipis yg boleh.
- Letakkan sardin td dan lipat dua dan potong kepada 2 bahagian.
- Amik sehelai spring roll and letakkan roti, lipat spring roll ikut selera anda dan calit sedikit bancuhan tepung dan boleh digoreng dlm minyak yg panas.
macam sedap n sng je nk bt..nk try la..aku pn suke bab2 try ni..hehehe
ReplyDeletetry jgn xtry...keje senang ni...confirm abis klu buat...
ReplyDelete