wit luv

welcome to my blog, feel free to comment below or email me tenggilings@yahoo.com

Thursday, August 4, 2011

aku sokong klu PBT wat gini!

Jangan parkir sesuka hati

ZUOKAS menaiki kereta perisai untuk  menggelek kereta Mercedes yang diparkir secara haram.

ZUOKAS menaiki kereta perisai untuk menggelek kereta Mercedes yang diparkir secara haram.

VILNUS: Ini saat menakjubkan bagi seorang datuk bandar yang marah, apabila dia memandu sebuah kereta perisai untuk menggelek sebuah kereta Mercedes kelas S yang dipakir di laluan basikal.
Arturas Zuokas, 43, bertindak drastik selepas berang dengan pemandu yang meletakkan kereta mewah mereka sesuka hati di sekitar bandar raya Vilnus, ibu negara Lithuania.

Dia mengambil pendekatan itu untuk memerangi kereta yang diparkir secara haram dengan memusnahkannya dengan menggunakan kereta perisai tentera buatan Russia.
“Saya mahu memberi mesej kepada mereka yang memiliki kereta besar dan mahal bahawa mereka tidak boleh parkir sesuka hati dan tidak mengendahkan hak pejalan kaki atau penunggang basikal.

“Perbuatan mereka menunjukkan mereka tidak menghormati orang lain dan ia tidak boleh dibiarkan. “Saya berpendapat ini cara untuk menarik perhatian bahawa bandar ini berhasrat untuk menjadi proaktif dalam memerangi mereka yang meletakkan kereta sesuka hati.” Pemilik Mercedes itu dirakam keluar dari sebuah kedai dan mendapati keretanya dimusnahkan oleh seorang pemimpin awam yang berpakaian kemas.

Zuokas kemudian dilihat bersalam dengannya dan memberitahunya supaya tidak meletakkan keretanya sesuka hati sebelum datuk bandar itu menunggang basikal meninggalkan tempat berkenaan selepas menyapu serpihan kaca.
Kenderaan itu kemudian ditarik dan dimusnahkan.

Kejadian itu sebenarnya dirancang oleh Zuokas untuk menunjukkan betapa seriusnya dia dalam memerangi parkir haram.
Ia dirakam untuk disiarkan oleh pegawai majlis bandar raya sebagai pengajaran kepada pemilik kereta mewah seperti Ferrari dan Rolls Royce yang kerap meletak kereta mereka di laluan basikal.

“Apa yang mesti dilakukan oleh pihak bandar raya terhadap mereka yang beranggapan mereka melebihi undang-undang?” soalnya.

“Kereta kebal adalah penyelesaian terbaik.” Jurucakap datuk bandar itu berkata, kereta itu dibawa khas khusus untuk rakaman iklan berkenaan. - Agensi


klu die wat gini kat KL ni, bukan kete2 mahal jek..kete2 murah pun kena gelek skali..org malaysia ni mmg la ramai yg suka parking ikut kepala dorang!!

nak lagi kat kawasan seri kembangan, sg.long n bandar mahkota cheras tuh..senang cite klu kaum2 tertentu la..klu die rase nak berenti beli brg kat kedai tuh,terus stop je xkisah la tgh jalan ke, ade kete kat blkg die ke..mmg slalu wat jln jammed!!!

paling yg aku menyampah, bile die da nmpk jln jammed sbb kete die, tp die bleh wat muke xbersalah sambil makan ba alif ba ya tepi kedai tuh..sengal tul!!

0 comments:

Post a Comment